Busola placerii. De ce ne plac jocurile, mancarea nesanatoasa, alcoolul, orgasmul si marijuana - David J. Linden

 

Cauta carte / autor:    
CUM CUMPAR?        CUM PLATESC?        LIVRAREA        Despre ANTICARIAT        CONTACT     

Abonati-va la Newsletter!
Vreti sa aflati ce carti de psihologie apar? Newsletterul este trimis bilunar. Alerta este trimisa la fiecare carte noua.

E-mail: Abonare la:


Psihoterapie


Psihologie clinica


Psihologie practica


Psihologie educationala


Introducere in psihologie


Alte domenii ale psihologiei


Domenii conexe


Dictionare


Reviste si periodice


ANTICARIAT





94 TITLURI DISPONIBILE

52 TITLURI DISPONIBILE

220 TITLURI DISPONIBILE

36 TITLURI DISPONIBILE

Abonati-va la Newsletter!
Vreti sa aflati ce carti de psihologie apar? Newsletterul este trimis bilunar. Alerta este trimisa la fiecare carte noua.

E-mail: Abonare la:



      
Busola placerii. De ce ne plac jocurile, mancarea nesanatoasa, alcoolul, orgasmul si marijuana - David J. Linden       Busola placerii. De ce ne plac jocurile, mancarea nesanatoasa, alcoolul, orgasmul si marijuana
de

Bazat pe ultimele cercetari din neurostiinte, volumul –Busola placerii, de David J. Linden, prezinta descoperirile referitoare la functionarea creierului din perspectiva satisfacerii placerilor umane. Cum reactioneaza, cum se modifica si cum evolueaza creierul uman confruntat cu abuzul de diferite substante?

Pret: lei        Avem aceasta carte in stoc!



      



Editura: All
Colectia: In afara colectiilor
Pagini: 224
   
Anul aparitiei: 2014
Editia originala: 2011
Traducere din limba engleza de Loredana Maria Oprea
     
Coperta: Simpla (Paperback)
Dimensiuni: 130 mm x 200 mm
ISBN: 978-606-587-067-3


Descrierea editorului

Placerea poate capata diverse forme. Dar, fie ca este vorba de ciocolata sau sport, vodca sau voluntariat, suntem intotdeauna in cautare de ceva nou si atragator.

In cartea „Busola placerii”, David J. Linden, profesor la John Hopkins University School of Medicine, dezvaluie modificarile care au loc in creier cand ne dedam mancarii, sexului sau drogurilor, cand meditam ori facem o fapta buna.

Autorul descrie functionarea creierului intr-o maniera anecdotica, dar si pe baza unor cercetari de laborator si a unor articole stiintifice. El schiteaza, de asemenea, evolutia placerii, de la instinctul primar pe care il avem in gene, pana la un proces mai complex de cooptare a receptorilor de dopamina, rezultat din consumul de droguri si alcool.



David J. Linden

David J. Linden (n. 1961) este profesor american de neurostiinte la Departamentul de Neurostiinta din cadrul Johns Hopkins University School of Medicine (SUA) si este redactor-sef la Journal of Neurophysiology. David J. Linden este preocupat constant de a gasi modalitati diverse si interesante de a face cunoscute publicului larg cercetarile din neurostiinte.



Prezentari Video

David J. Linden explica pe scurt in videoul de mai jos cum functioneaza creierul in timp ce desfasuram o activitate care ne produce placere:



In videoul de mai jos, David J. Linden si bucatarul Jacques Torres discuta despre placerile culinare, despre cum se modifica functionarea creierului in functie de ceea ce mancam si despre cum se invata si dezvata obiceiurile culinare:





Pagini din carte

                     

                     

                     

         



Cuprinsul cartii

Prolog

1. Activarea butonului de placere
2. Din nou drogat
3. Hraneste-ma
4. Creierul tau sexy
5. Jocurile de noroc si alte vicii moderne
6. Placeri nevinovate (si putina durere)
7. Viitorul placerii

Multumiri
Note




Fragmente din carte





Aprecieri si cronici

Comportamentul nostru nu va fi niciodata explicat de un singur circuit cerebral sau de o singura carte. Dar Linden a facut primii pasi hotarati in depasirea acestei frontiere. - Scientific American MIND





Copyright © 2008-2016 Catharsis Media. Toate drepturile rezervate.

TEL INFO - CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita | ANPC
Operator date personale inregistrat la ANSPDCP sub nr. 34250 din 24.02.2015